Σε συστράτευση κατά Δούρου και ΧΥΤΑ Γραμματικού καλεί ο Ψηνάκης

psinakis

Η ενδεχόμενη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού έφερε άμεσες αντιδράσεις

από το δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα αλλά και τον δήμαρχο Ηλία Ψηνάκη.

Συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει έκτακτα την Δευτέρα στις 11:00 για να πάρει αποφάσεις για την συγκροτημένη αντιμετώπιση του θέματος ενώ ο Δήμαρχος Μαραθώνα ξύπνησε από τον λήθαργο, στέλνοντας μια επιστολή προς την περιφέρεια όπου αναφέρει χαρακτηριστικά «θα μας βρείτε απέναντί σας, όχι μόνο στις δικαστικές αίθουσες αλλά πλέον και στους δρόμους» και μία προς κάθε ενδιαφερόμενο καλώντας «σε εγρήγορση, συστράτευση και άμεση δράση».

Αναλυτικά οι δύο επιστολές αναφέρουν:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα του τύπου ότι προτίθεστε να προχωρήσετε σε δοκιμαστική λειτουργία της παράνομης χωματερής στο Γραμματικό.

Ο Δήμος Μαραθώνος ενώ ακόμα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και προσπαθεί να ιάσει τις πληγές του από την πρόσφατη πυρκαγιά που είχε σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την απώλεια της ζωής 100 συμπολιτών μας δέχεται ακόμα ένα πλήγμα εξίσου καταστροφικό, εξαιτίας της πολιτικής εμμονής σας να πυροδοτήσετε μία περιβαλλοντική βόμβα σε μία περιοχή Νatura. Συνεχίζετε χωρίς να σέβεστε τον πόνο των κατοίκων του δήμου μας, την προσβλητική συμπεριφορά σας εναντίον μας για ένα έργο που ορθώς είχατε προεκλογικά επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι είναι παράνομα χωροθετημένο, αδειοδοτημένο και λειτουργικά απαράδεκτο.

Αδιαφορείτε για το πόρισμα της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που σας κοινοποιήθηκε, όπου εγώ προσωπικά κατάφερα να εκδοθεί υπέρ του Δήμου μας με πρόεδρο την κα Willkstrom, η οποία και μετά από πρόσκλησή μου επισκέφθηκε το Γραμματικό το περασμένο καλοκαίρι ενημερώνοντας όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Δε λαμβάνετε υπόψη σας το ως άνω πόρισμα που κάνει λόγο για έλλειψη συμμόρφωσης του έργου προς της νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ανάγκη για δημόσια διαβούλευση και την ανάγκη για ΝΕΑ Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και ότι όλα τα ανωτέρω έχουν οδηγήσει το Ταμείο Συνοχής να ζητήσει την επιστροφή στην Ε.Ε. της χρηματοδότησης του έργου.

Πραγματικά δεν ξέρω τι προσπαθείτε να πετύχετε ζητώντας προσχηματικά προ διημέρου να σας αποστείλουμε απόψεις σχετικά με τη δήθεν δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ σχετικά με την χάραξη της νότιας πρόσβασης του έργου.

Ενώ προχωρείτε τη λειτουργία του έργου χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας ότι η περιοχή παρουσιάζει έντονη σεισμική δραστηριότητα και ότι η υδρογεωλογική μελέτη του ΙΓΜΕ απέκρυψε συνειδητά την παρουσία έξι ρεμάτων στην περιοχή προκαλώντας την οργή όχι μόνο τη δική μου αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής.

Το έργο ενώ δεν έχει πρόσβαση και λειτουργικότητα προτίθεστε να το θέσετε σε λειτουργία βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των κατοίκων μας και υποβαθμίζοντας το περιβάλλον.

Σας καλούμε να τηρήσετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, να πράξετε ότι είχατε υποσχεθεί σε μένα προσωπικά και τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνος στην πλατεία του Γραμματικού και στο χώρο του έργου, να λάβετε υπόψη σας την καταστροφή του περιβάλλοντος, τον υποβιβασμό της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου και των όμορων δήμων και να σεβαστείτε επιτέλους την ευρωπαϊκή νομοθεσία όπως οφείλετε.

Διαφορετικά θα μας βρείτε απέναντί σας, όχι μόνο στις δικαστικές αίθουσες αλλά πλέον και στους δρόμους.

Δήμαρχος Μαραθώνος

Ηλίας Ψηνάκης

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που διέρρευσαν στο τύπο σε σχέση με τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, προέδρους και τα μέλη όλων των συλλόγων της περιοχής καθώς και όλους τους συμπολίτες μας σε εγρήγορση, συστράτευση και άμεση δράση προκειμένου να αποτρέψουμε τη λειτουργία αυτού του παράνομου έργου καθώς και όποια καταχρηστική ενέργεια προκύψει από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι ακριβείς ενέργειες της δημοτικής αρχής θα σας ανακοινωθούν μετά το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019.

Όλοι ενωμένοι κατά οποιασδήποτε ενέργειας

που έχει στόχο να κάνει το Μαραθώνα σκουπιδότοπο!

Δήμαρχος Μαραθώνος

Ηλίας Ψηνάκης

                                                                                                          ΣΙΝΕΜΑ ΑΛΙΚΗ

The pear

ginosatis

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.