Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ψεκασμοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου στον δήμο Μαραθώνα

psekasmoi 2

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της

Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά και εντομολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου, με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αποφάσισε κι υλοποίησε έκτακτες επίγειες δράσεις καταπολέμησης ακμαίων κουνουπιών σε επιλεγμένους οικισμούς του Δήμου Μαραθώνος, με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV).

Προηγήθηκε ενημέρωση των πολιτών από υπηρεσίες του Δήμου Μαραθώνος και λήφθηκαν τα κάτωθι μέτρα:

• Οι ψεκαζόμενες περιοχές-οικισμοί να ελευθερωθούν από ανθρώπους και ζώα και να παραμείνουν στις οικίες τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

• Να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κλπ).

• Τα κλιματιστικά μηχανήματα τις ώρες των εφαρμογών να είναι ανενεργά.

• Να απομακρυνθούν τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

• Ιδιαίτερη μέριμνα και προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας.

Οι εφαρμογές ψεκασμών ULV διενεργήθηκαν την Τρίτη 11.09.2018 με ώρα έναρξης 22:30 και ολοκληρώθηκαν στις 01:30 της Τετάρτης 12.09.2018, στους οικισμούς :

- Δ.Κ. ΒΑΡΝΑΒΑ (οικισμοί : Παραλίας, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Παντελεήμονος, Πουρίθι και χωριό Βαρνάβα) & - Δ.Ε. ΜΑΡΑΘΩΝΑ (οικισμό Άνω Σουλίου).

Α) Με συντονισμό και εποπτεία της Τεχνικής Επιτροπής Παρακολούθησης-Παραλαβής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής,

Β) την τεχνική και επιστημονική κατάρτιση και αυξημένη εμπειρία σε παρόμοιες εφαρμογές, ανάδοχο εταιρία του έργου-προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, η οποία διαθέτει τον προβλεπόμενο κατάλληλο εξοπλισμό,

Γ) την κατ’ εξαίρεση χορήγηση άδειας χρήσης βιοκτόνων σκευασμάτων για ULV για το έτος 2018 εφαρμογή στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής από το Υπουργείο Υγείας και

Δ) με εγκεκριμένα για το σκοπό αυτό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατ' εξαίρεση χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων για το έτος 2018.

psekasmoi 1

Οργανισμος λιμενος


fast ad

Κράτα το

Κράτα το

The pear

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.