Στην βουλή το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού

ena drasei voyli

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού

και τις περιβαλλοντικές συνέπειες στην περιοχή, αν αυτή προχωρήσει, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθώνα “Marathon Art Festival”.

Εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, το ψήφισμα παρέλαβε αντιπροσωπεία βουλευτών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ.κ. Αντώνη Συρίγο και Μαρία Θελερίτη, την κ. Χαρά Καφαντάρη, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, καθώς και από τους βουλευτές κ.κ. Ιωάννη Δέδε και Παναγιώτη Σκουρολιάκο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθώνα “Marathon Art Festival” κ. Μάριος Αρμάος, «με το ψήφισμα αυτό ζητάμε να σταματήσει αμέσως και να μη λειτουργήσει ποτέ το έργο του ΧΥΤΑ Γραμματικού, που έχει χτιστεί παρανόμως, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την παραλία του Σέσι, σε περιοχή ενταγμένη στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000. Το ΧΥΤΑ Γραμματικού, αν λειτουργήσει, θα μολύνει ανεπανόρθωτα τη θάλασσα του Ευβοϊκού, την ατμόσφαιρα και τον υδροφόρο ορίζοντα, τη λίμνη Μαραθώνα απ’ όπου πίνει νερό όλη η Αθήνα».

Τον κ. Αρμάο συνόδευε κατά την παράδοση του ψηφίσματος ο επικεφαλής της Ομάδας Πολιτών Ν. Μάκρης «Εν Δράσει» κ. Βασίλης Αχλάδης, ο οποίος ενημέρωσε τους βουλευτές πως μέχρι στιγμής 2.500 πολίτες έχουν υπογράψει κατά της συνέχισης του σχετικού έργου.

Οργανισμος λιμενος


fast ad

Κράτα το

Κράτα το

The pear

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.