Οι θέσεις της Ενωμένης Πολιτείας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

1502010497ENOMENH POLITEIA LOGO

Ρεπορτάζ: Βιργινία Μάρκου

Στον απόηχο των δυναμικών κινητοποιήσεων των μαθητών του Δήμου Μαραθώνα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ και μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, διεξήχθη η συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου, η πρώτη του νέου έτους.

Ως ήταν αναμενόμενο, για μία ακόμα φορά το θέμα που μονοπώλησε σχεδόν, τη συζήτηση, ήταν οι εργασίες στη θέση Μαύρο Βουνό του Γραμματικού.

Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Στέργιος Τσίρκας, αναφορικά με το φλέγον αυτό ζήτημα, και αφού συνεχάρη κι ευχαρίστησε τη νεολαία για τη δράση της, επεσήμανε το εξής: «Το μήνυμα που μας στέλνουν τα παιδιά είναι πολύ ηχηρό και θα πρέπει να το αφουγκραστούμε με προσοχή και να μην το προσπεράσουμε. Και μιλάμε για ένα μήνυμα ενότητας! Όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα πρέπει να παλέψουμε για την παύση των εργασιών στον ΧΥΤΑ. Όλοι κρινόμαστε για τα λόγια, τις προθέσεις κι εν τέλει τις πράξεις μας, ας κρίνει λοιπόν, ο κόσμος τον κ. δήμαρχο. Αυτό που έχω εγώ να πω είναι ότι το “παιχνίδι” παίζεται εδώ και όχι στις Βρυξέλλες. Εδώ είναι που θα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας» τονίζοντας ότι πρέπει να προσφύγουμε σε ένδικα μέσα κατά των μεθοδεύσεων που έχουν γίνει για την κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Με την ευκαιρία, ο κ. Τσίρκας ενημέρωσε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την περιφερειάρχη κα Δούρου και τη δέσμευση της τελευταίας, για διευρυμένη συνάντηση με κεντρικό ζήτημα τον ΧΥΤΑ «υπόσχεση της περιφερειάρχου που περιμένουμε να υλοποιηθεί».

Επιπροσθέτως, αξιοσημείωτη ήταν και η εισήγηση του κ. Στέργιου Τσίρκα η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, αναφορικά με την ανάληψη ευθύνης από τον Δήμο, να προχωρήσει στην τακτοποίηση - νομιμοποίηση όλων των αυθαιρεσιών σε σχολικά κι εν γένει δημόσια κτίρια, έτσι ώστε να είναι εύκαιρα σε χρηματοδοτήσεις για συντηρήσεις κι επισκευές.

Μανώλης Γεωργάτος: Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γεωργάτος μίλησε για τα εξής σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας, όπου θα πρέπει να επέμβουν οι διοικούντες και να δώσουν λύσεις: α) ν’ αποκατασταθεί ο δημοτικός φωτισμός από το ξενοδοχείο Νηρεύς έως το Ντε Φάκτο, β) ν’ απομακρυνθεί το άκρως επικίνδυνο σάπιο δάπεδο πάνω στο οποίο ήταν τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, γ) να επισκευαστεί το ξηλωμένο φωτιστικό (κολώνα) επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου διότι έχουν μείνει γυμνά τα καλώδια με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται, και δ) να γίνει η άμεση αντικατάσταση των φωτιστικών στο Γυμνάσιο Μαραθώνα καθώς είναι χαλασμένα και διαλύονται, με συνέπεια να διακινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Βαγγέλης Σωτηρίου: Ο κ. Σωτηρίου καταγγέλλει τις ελλείψεις και τα προβλήματα που εντοπίζονται στο γήπεδο του Ερυθρού (φωτισμός κ.λπ.) προτείνοντας όπως επιληφθούν του θέματος οι Τεχνικές Υπηρεσίες, επισκεφτούν τον χώρο και συντάξουν μία πλήρη έκθεση αναγκών επισκευής. Επίσης, ο Βαγγέλης Σωτηρίου ζητά την παρέμβαση του Δήμου και των αρμόδιων Υπηρεσιών, όπως φροντίσουν να κλείσουν τις λακκούβες στην πλατεία της Αμπελούπολης αλλά και στην οδό Καλογεροπούλου, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί μετά από βλάβες και ταλαιπωρούν τους περιοίκους για παραπάνω από τρεις μήνες.

Ματίνα Μυλωνά: Η κα Μυλωνά προέβη στην εξής δήλωση: «Επαινώ την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της νεολαίας του τόπου μας, ενώ παράλληλα θλίβομαι όταν συμβαίνουν τα κάτωθι: η Περιφέρεια αμετανόητη συνεχίζει τις εργασίες στον ΧΥΤΑ, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υλοποιούνται, και οι μεγαλοστομίες για έργα δεν επιβεβαιώνονται στην καθημερινότητά μας αλλά αναφέρονται απλά στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα υπαγορευμένα άρθρα. Από την άλλη, με προβληματίζει το γεγονός ότι ο κ. Ψηνάκης -κατά τη συνήθη του τακτική- θα φέρει τα πράγματα στα μέτρα του. Θα θυσιάσει δηλαδή, τους αγώνες των παιδιών μας, στον βωμό της προσωπικής του προβολής, των προσωπικών του φιλοδοξιών και μόνο, αφήνοντας τον τόπο στην τύχη του. Τέλος, εύχομαι όπως, η εναντίωση που ξεκίνησε με αφορμή το πολύ σοβαρό πρόβλημα του ΧΥΤΑ να κλιμακωθεί και να γίνει «χιονοστιβάδα» αντίδρασης, έναντι στην απαξίωση και κατάντια την οποία έχει περιέλθει ο Μαραθώνας».

Κώστας Λάσκος: Ο Κώστας Λάσκος εξέφρασε την πάγια θέση της Παράταξης που είναι ιδιαίτερα θετική στην κατασκευή Σχολικών μονάδων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων ως απάντηση στην εισήγηση της συμπολίτευσης που αφορούσε την ανέγερση λυκείου στο 1090 O.T. της Παραλίας Μαραθώνος, πλην όμως ζήτησε εκεί να ανεγερθεί το δεύτερο λύκειο αφού το πρώτο θα πρέπει να βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού της πόλης του Μαραθώνα επαναφέροντας την ήδη κατατεθειμένη από το παρελθόν πρόταση για τη θέση Σούφανη, όπως βέβαια να εξεταστούν και όλες οι άλλες περιπτώσεις ώστε να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

                                                                                                          ΣΙΝΕΜΑ ΑΛΙΚΗ

The pear

ginosatis

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.