olr logo 2

Θέσεις και δηλώσεις των δημοτικών συμβούλων της «Ενωμένης Πολιτείας» στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο

1502010497ENOMENH POLITEIA LOGO
Με δυναμισμό, αποφασιστικότητα και ανανεωμένη διάθεση για εποικοδομητική
αντιπολίτευση, εμφανίστηκαν οι σύμβουλοι της «Ενωμένης Πολιτείας» στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα (3/8).
Ο νέος επικεφαλής της Παράταξης -μετά την αποχώρηση του τ. δημάρχου κ. Ιορδάνη Λουίζου- κ. Στέργιος Τσίρκας ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του, για την ομόφωνη πρόταση και αποδοχή, ενώ οριοθέτησε την τακτική που θ’ ακολουθήσει ο Συνδυασμός «εντατικοποίησης του ελέγχου της Διοίκησης με συλλογικότητα και ήθος».  
«Έχω την προσωπική δέσμευση του κ. Λουίζου ότι θα είναι στο πλευρό μας, όπου τον χρειαστούμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μας λείψει η σοφία του» τόνισε ο κ. Τσίρκας, υπενθυμίζοντας την «πολυετή προσφορά του πρώην δημάρχου στην ευρύτερη περιοχή» κάνοντας δε, ιδιαίτερη αναφορά «στη δρομολόγηση κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού και τη μηδένιση του χρέους του Δήμου». 
Ο Στέργιος Τσίρκας επεσήμανε ότι «οι πολίτες θέλουν να δουν αποτελέσματα κι έχουν κουραστεί από τα επικοινωνιακά τερτίπια» ζητώντας παράλληλα, από τη Διοίκηση του Δήμου «διαφάνεια και πλήρη ενημέρωση» αναφέροντας ενδεικτικά ζητήματα, όπως: «τον ΧΥΤΑ, τη διαγραφή χρέους από μισθωτή του Δήμου, τις επιλεκτικές επιδοτήσεις σε Συλλόγους και την απώλεια του ποσού -1 εκ. ευρώ- για την κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου».
Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Λάσκος ζήτησε να ενημερωθεί το Σώμα για τις ενέργειες που γίνονται (ή δε γίνονται;) αναφορικά με την πορεία της Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης της Παραλίας Μαραθώνα. Επιπροσθέτως, έθιξε το πρόβλημα της έλλειψης ή ελλιπούς συντήρησης μηχανημάτων των δημοτικών καταστημάτων, όπως: εκτυπωτές και φαξ.
Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Στάμος έθεσε το θέμα της μελέτης ύψους 700.000 ευρώ για τα σχολεία, ζητώντας διευκρινιστικές απαντήσεις εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων, ενώ  απαίτησε να μάθει τον προμηθευτή και κατασκευαστή της τέντας στην 5η Κατασκήνωση την οποία «πήρε και σήκωσε ο αέρας» όπως τόνισε, προκειμένου ν’ αποδοθούν ευθύνες.
Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Σωτηρίου, ο οποίος αντικατέστησε -ως επιλαχών- τον κ. Ιορδάνη Λουίζο στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Σωτηρίου ανέβαλλε για τις επόμενες συνεδριάσεις, όπως είπε, την κριτική στη Διοίκηση για την «τραγική κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο του Μαραθώνα» αποδίδοντας τα εύσημα στον τ. δήμαρχο για την «16χρονη επιτυχημένη θητεία του».
Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόσο ο επικεφαλής κ. Στέργιος Τσίρκας όσο και οι συνάδελφοί του, της «Ενωμένης Πολιτείας» πραγματοποίησαν σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μάνος Γεωργάτος  παρενέβη στη συζήτηση για την τουριστική προβολή και ανάδειξη του τόπου -όντας ο ίδιος μέλος της σχετικής Επιτροπής- ενώ η κα Πόπη Πατεράκη, αρμόδια κυρίως σε οικονομικά ζητήματα, επιχείρησε ν’ απαντηθούν ερωτήματα που είχαν να κάνουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Η ανάδειξη της Μπρέξιζας, αλλά και οι αδικίες που λαμβάνουν χώρα στους λογαριασμούς ύδρευσης, ήταν -μεταξύ άλλων- συζητήσεις κατά τις οποίες συμμετείχαν ενεργά, οι σύμβουλοι της εν λόγω Παράταξης.
Να σημειωθεί ότι, μετά από σχετική απόφαση του Συνδυασμού, οι πολίτες του Μαραθώνα θα ενημερώνονται τακτικά για τις θέσεις, προτάσεις και γενικότερα την κινητικότητα των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας στα Δημοτικά Συμβούλια και όχι μόνο.

                                                                                                          festival marathon 2018


ΔΗΘΕΜΑ

Κράτα το

Κράτα το

ginosatis

Ken 4 1

Κράτα το

anixi

Follow us

facebook button twitter button

Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας σας ενοχλεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.